Läger

Öppet läger

Om tillräckligt många visat intresse så har vi i ett öppet läger under sommaren. Detta läger har inget fastlagt schema eller program utan vi låter saker ske. Vi umgås, lär av varandra och gör saker - roliga saker, helande saker, skapande saker, tillsammans eller enskilt. Ni har möjlighet att få hjälp av trädgården.

Vi kan ha en fest med inbjudna gäster. Vi kanske åker iväg och trummar och dansar vid en sjö eller vattenfall. Vi kanske vill sjunga i en grotta... Eller så har vi lust att dansa cirkeldans eller ge gruppmassage… Eller utöva hantverk eller hålla ceremoni... Vi gör det som känns rätt, i grupp eller enskilt.

Ni campar och bor i medhavt tält (jag har ett att låna ut om du ber i förväg). Det finns också golvutrymme att låna och rum att hyra (Det finns bara två stycken rum så var ute i god tid om du vill sova där).

Alla har med egen mat som vi delar på (knytkalas). Lägret kostar inga pengar men det kostar hjälp i trädgården, kanske ogräsrensing, kanske lägger vi ett nytt rum till trädgården… Om det uppstår kostnader delar ni på dessa. Detta är för balansens skull.

Har du önskemål om vad du vill göra så säg till i förväg. Medan vi arbetar i trädgården har ni möjlighet att lära er nya färdigheter eller öva på gamla. Jag håller normalt sett inga kurser under lägret men skulle så ske kostar det som vanligt.

Före lägret behöver vanligen en del ordnas så vill du komma tidigare och hjälpa till med förberedelser så uppskattas detta.

Shamanska helgläger

Dessa liknar det öppna lägret men är bara för dem som gått minst grundkursen och helst mer. Vi gör vad vi har lust till, som exempelvis shamanska utforskanden och experiment. Se filmen för mer information.

Moder Jord helger

Moder Jord helger inträffar lite då och då och syftet med dem är att bli ett med naturen och Moder Jord. Att alltså känna att allt hänger samman och att känna sig hemma. Att vandra i sällhet i hennes överflödande kärlek.

Vi är helt närvarande i livet och nuet och gör cirklar och övningar efter behov. Vi sjunger Moder Jord sånger och dansar och har naturkontakt (som till exempel trädkramning). Vi arbetar med vår känsel. Vi kan så, plantera eller skörda beroende på årstid. Vi njuter intensivt av att leva.

Högtidsläger

De Dödas Dag (=Halloween), Jul, Imbolc, Valborg, Midsommar, Lammas firas varje år men har inte alltid ett läger. Om det ligger ett läger här har detta samband med högtiden.